Badsäkerhet

Välkommen att bada hos oss! Det är viktigt att du som besökare känner till trivselregler och själv tar ansvar för att undvika riskerna som är förknippat med vatten.

Allt utövande av aktiviteter, till exempel bad, träning med mera sker under eget ansvar. Från och med 22 augusti 2016  är det åldersgränsen 12 år (året du fyller) som gäller när du badar hos oss. Yngre barn ska ha sällskap av ombytt, simkunnig vuxen. Det är beslutat utifrån Konsumentverkets rekommendationer.

 

Badvärdar

Den personal du möter vid bassängerna är badvärdar. Badvärdens uppgift är att ha övergripande uppsikt och ingripa vid olyckor eller tillbud samt hjälpa er med praktiska frågor. De är utbildade i livräddning och har stor kunskap om vatten och säkerhet. Det kan förekomma att badet är obevakat.

 

Eget ansvar vid bad hos oss

Besökare hos oss uppmanas att ta eget ansvar. Vi vill försäkra oss om att du hela tiden har översikt på ditt barn och följer de punkter vi har listat nedan:

  • Föräldrar ansvarar för sina barns säkerhet.
  • Barn som inte kan simma får inte lämnas utan vuxens tillsyns. Armkuddar och andra flythjälpmedel får inte ses som ersättning till en vuxens tillsyn.

 

Barn under 6 år

Ansvarig vuxen ombytt till badkläder ska vara med i vattnet hela tiden med en armslängd avstånd från barnet.

 

Barn 6-11 år

Ansvarig vuxen ombytt till badkläder ska vara vid samma bassäng som barnet hela tiden.

 

 

Trivselregler

Våra trivselregler är till för att skapa en trevlig badupplevelse för alla våra gäster. Personalen finns på plats för att din vistelse skall bli så bra och säker som möjlig. Följer du inte våra trivselregler eller personalens anvisningar kan du bli ombedd att omedelbart lämna anläggningen.

 

Åldersgräns

Barn under 3 år badar gratis. För att få bada utan vuxens sällskap krävs att man är fyllda 12 år och att man kan simma 200 meter.

 

Endast badkläder i simhallen

Bada endast i kläder avsedda för bassängbad när du besöker vår simhall. Kläder i bomullsmaterial är ej tillåtna även om kläderna är rena, gäller även underkläder. Detta är inte enbart av hygieniska skäl, bomullskläder fäller och luddet täpper igen filtren i reningsanläggningen.

 

Duscha utan kläder

Duscha och tvätta hela kroppen noggrant utan badkläder.

 

Inga glasflaskor

 

Inga barnvagnar i simhall eller omklädningsrum

Av brandsäkerhetsskäl får du inte ta med dig barnvagn in i våra omklädningsrum eller in i simhallen. Det finns en barnvagnsparkering i anslutning till vår reception. Det finns möjlighet att låsa fast din barnvagn om du tar med dig ett hänglås.

 

Translate »