Datum: 31/08/2019

Tid: 08:45

KM i weightlifting

Tävlingen gäller för dig som är CrossFit-medlem hos oss – oavsett vilken lyftvikt du ligger på. Detta är ett supertillfälle att utmana dig själv och kanske till och med sätta nytt PR.

 
Tävlingen är i 2 moment där vi börjar med Snatch och avslutar med Clean & Jerk. De två bästa lyften i respektive moment slås ihop och räknas fram som poäng med en kompenseringskoefficient som är baserad på din kroppsvikt.
 

SNATCH (SQUAT SNATCH)

3 lyftförsök där man har en viktökning per omgång med minst 1 kg, failar man ett lyft får man antingen öka med mini-mivikten eller göra om lyftförsöket på samma vikt, man får inte sänka en vikt som man redan gjort ett lyftförsök på.
 

CLEAN & JERK

Detta lyftet delas upp i 2 delar, där Squat Clean är en del av lyftet, när man låst ut knän och höft och arbågarna är framför skivstången är det tillåtet att utföra Jerk som 2:a del i lyftet för Clean & Jerk, även här gäller samma minimi viktökning och antal försök som på snatchen.
 

POÄNG

Poängen är den sammanlagda total- viken på de 2 bästa lyften som baserar sig på din kroppsvikt. Detta gör att man kan jämföra sig med varandra oavsett kroppsvikt och totalt antal kilo lyft.
 

INFÖR TÄVLING

Följande uppgifter ska du meddela mig på crossfit@granaas.se så att vi snabbt kan förbereda så mycket som möjligt. När detta är gjort så får du din vikt koefficient i vändande mail.

• Namn + kroppsvikt
• Vet du dina PR i respektive moment får du gärna meddela detta också.

Kl 08.45 drar vi igenom standarder och frågor. Vi kör igång med weightliftingen kl 09.00. Kostnadsfritt för dig som är CrossFit-medlem.

 

 

Tips: Under sommarschemat kommer det att finnas en hel del OLYWOD som är ett ypperligt tillfälle att slipa din teknik på inför tävlingen.

Translate »