Badsäkerhet

Välkommen att bada hos oss! Det är viktigt att du som besökare känner till trivselregler och själv tar ansvar för att undvika riskerna som är förknippat med vatten.

Allt utövande av aktiviteter, till exempel bad, träning med mera sker under eget ansvar. Från och med 22 augusti 2016  är det åldersgränsen 12 år (året du fyller) som gäller när du badar hos oss. Yngre barn ska ha sällskap av ombytt, simkunnig vuxen. Det är beslutat utifrån Konsumentverkets rekommendationer.

 

Badvärdar

Den personal du möter vid bassängerna är badvärdar. Badvärdens uppgift är att ha övergripande uppsikt och ingripa vid olyckor eller tillbud samt hjälpa er med praktiska frågor. De är utbildade i livräddning och har stor kunskap om vatten och säkerhet. Det kan förekomma att badet är obevakat. Kontakta gärna våra badvärdar vid frågor.

 

Eget ansvar vid bad hos oss

Besökare hos oss uppmanas att ta eget ansvar. Vi vill försäkra oss om att du hela tiden har översikt på ditt barn och följer de punkter vi har listat nedan:

  • Föräldrar ansvarar för sina barns säkerhet. Av säkerhetsskäl får du medtaga max 3 barn per vuxen.
  • Barn som inte kan simma får inte lämnas utan vuxens tillsyns. Armkuddar och andra flythjälpmedel får inte ses som ersättning till en vuxens tillsyn.
  • Arena Älvhögsborg ansvarar ej för värdesaker. Man kan låna skåp på området. (Begränsat antal)

 

Barn under 6 år

Ansvarig vuxen ombytt till badkläder ska vara med i vattnet hela tiden med en armslängd avstånd från barnet.

 

Barn under 12 år

Ansvarig vuxen ombytt till badkläder ska vara vid samma bassäng som barnet hela tiden.

 

Våra rutschbanor

Barn under 7 år får endast åka rutschbana tillsammans med ansvarig vuxen. Barn 7-11 år får inte lämnas utan vuxens tillsyn.

 

Trivselregler

Våra trivselregler är till för att skapa en trevlig badupplevelse för alla våra gäster. Personalen finns på plats för att din vistelse skall bli så bra och säker som möjlig. Följer du inte våra trivselregler eller personalens anvisningar kan du bli ombedd att omedelbart lämna anläggningen.

 

Åldersgräns

Barn under 3 år badar gratis.  För att få bada utan vuxens sällskap är åldersgränsen 12 år (året du fyller) och att du kan simma 200 m. Undantaget är vårt Aqualand där alla under 16 år behöver ha med sig målsman.

 

Endast badkläder i simhallen

Bada endast i kläder avsedda för bassängbad när du besöker vår simhall. Kläder i bomullsmaterial är ej tillåtna även om kläderna är rena, gäller även underkläder. Detta är inte enbart av hygieniska skäl, bomullskläder fäller och luddet täpper igen filtren i reningsanläggningen.

Blöjbarn ska ha särskild babybadbyxa/simbyxa (ej badblöja).

Alla besökande i vår simhall behöver vara badombytta.

 

Duscha utan kläder

Duscha och tvätta hela kroppen noggrant utan badkläder.

 

Inga glasflaskor

 

Inga barnvagnar i simhall eller omklädningsrum

Av brandsäkerhetsskäl får du inte ta med dig barnvagn in i våra omklädningsrum eller in i simhallen. Det finns en barnvagnsparkering i anslutning till vår reception. Det finns möjlighet att låsa fast din barnvagn om du tar med dig ett hänglås.

 

Det är inte tillåtet att ha mobiler och kameror i våra bassänger

 

Fotografering

Det är inte tillåtet att fotografera eller filma utan tillstånd, varken i simhall eller omklädningsrum. Du får gärna fotografera dina barn men var noga med att ingen annan kommer med på fotot. Fråga gärna vår personal om du har frågor.

Translate »