Åtgärder covid-19

Det är viktigt att du som medlem känner dig trygg när du besöker våra anläggningar. Vi följer hela tiden utvecklingen av coronaviruset och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här kan du läsa om våra åtgärder.

 

God handhygien

Det är många som besöker oss och det är viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att minska risken för smitta.  Vi betonar vikten av god handhygien. Tvätta händerna ofta, undvik att röra vid ansikte eller ögon, näsa och mun. Hosta och nys i armvecket. Som alltid uppmanar vi dig som känner dig sjuk att stanna hemma, både för din egen och omgivningens skull. Var extra nog att rengöra maskiner och redskap efter dig.  I den mån vi har möjlighet erbjuder vi handsprit i våra gym, det är dock viktigt att betona att detta inte ersätter att tvätta händerna med tvål och vatten.

 

Städrutiner

Vi har goda städrutiner som vi följer i våra lokaler. Utöver våra vanliga rutiner rengörs handtag extra noga.

 

Frysning av kort för dig som är 70+

22 oktober informerade Folkhälsomyndigheten att de särskilda rekommendationer som gällt för personer över 70 år tas bort. Vi har tidigare gått ut med att du som är 70+ kan frysa ditt medlemskap till och med 30 november. Detta gäller fortfarande och påverkar inte din möjlighet att senare frysa ditt kort enligt villkor i ditt ursprungliga avtal. Från och med 1 december gäller ordinarie regler för frysning av ditt medlemskap.

För frysning av kort kontaktar du vår reception på respektive anläggning 0520-484830 (Storgatan) eller 0520-470370 (Innovatum) alternativt via mail på: info@alvhogsborg.se

Ange ditt namn och dina sex första i personnummer samt att du önskar frysa ditt abonnemang. Observera att frysningen börjar gälla från den dagen du kontaktar oss, det går inte att frysa retroaktivt.

 

Åtgärder gym och gruppträning

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer vidtar vi fortsatt extra åtgärder inom vår gym- och gruppträningsverksamhet.

 • Vi minskar antalet platser på samtliga gruppträningspass för att kunna hålla rekommenderad distans till andra tränande.
 • I våra cykelsalar har vi möblerat om så att vi kan hålla rekommenderad distans till andra tränande.
 • Vi har ändrat passupplägg på Cirkelfys så att alla bygger sin egen station.
 • Vi har möblerat om Ski-Erg på Storgatan för att hålla rekommenderad distans till andra tränande.
 • CrossFit-pass max 15 deltagare, anpassade teampass.
 • Vi tar inte emot passbiljetter, visa upp för instruktör.
 • De pass som bygger på att du byter station (Kinesis och Easyline) ställs in fr.o.m 1 april.
 • Boxpass där man har närkontakt med varandra ställs in fr.o.m 1 april.

 

Övriga viktiga saker för dig som besöker oss att tänka på:

 • Håll distans till andra besökare i anläggningen.
 • Avstå från att besöka Arena Älvhögsborg om du inte är frisk.
 • Torka av maskiner/utrustning i våra träningslokaler före, och efter användning.
 • Håll god handhygien.
 • Använd egen vattenflaska och drick aldrig direkt ur våra kranar.

 

Simhall / utebad

Under rådande pandemi begränsar vi antalet besökare som vistas i vårt inomhusbad för att du som besökare ska känna dig trygg och kunna hålla avstånd. Begränsningen kan innebära att du får vänta en stund på att bli insläppt. Om simhallen har nått max antal besökare släpper vi in i den takt som besökare går ut.

Vi uppmanar dig som besökare att:

 • Duscha hela kroppen noga med schampo och tvål INNAN bad.
 • Hålla avstånd både i bassänger och omklädningsrum.
 • Hålla god handhygien.
 • Avstå från att besöka Arena Älvhögsborg om du inte är frisk.

 

Tillfälliga öppettider gym och reception

Under rådande omständigheter behöver vi göra vissa justeringar i våra öppettider för gym och reception under perioden 6 april-31 maj. Läs mer >>

 

Evenemang

Har du planerat att besöka något evenemang som anordnas hos oss rekommenderar vi att du kontaktar arrangören direkt.

 

 

Mer information

Via länkarna nedan hittar du mer information från ansvariga myndigheter om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet.

Smittskyddet Västra Götaland
Folkhälsomyndigheten
1177.se
Krisinformation.se

 

Om du misstänker att du kan ha blivit smittad, gå in på Vårdguiden på 1177.se där du kan läsa mer om vad du ska göra. För allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

 

Vi håller oss hela tiden uppdaterade kring utvecklingen av coronaviruset och är redo att sätta in ytterligare åtgärder om det skulle behövas.

Translate »