Håll igång träningen i sommar

Att hålla igång träningen på sommaren behöver inte vara så svårt trots att du är en bit ifrån ditt gym eller väljer att vara utomhus och njuta av solen. Här tipsar vår personliga coach Linda om övningar som du kan göra själv med egen kroppsvikt.

Välj ut 5 övningar du vill köra på dagens pass eller kör på Lindas tips nedan. Gör 10 repetitioner/övning och ha som mål att du totalt ska göra 300 repetitioner. Kan med fördel köras varannan dag och kombineras med en rask promenad eller lätt joggingtur. Utmana gärna en kompis att köra tillsammans med dig. Lycka till!

 

Lindas sommarträning

Lindas förslag på övningar (se videos längre ner):

• Knäböj 10 reps
• Utfall 10 reps
• Burpees 10 reps
• Situps 10 reps
• Armhävning 10 reps

10 repetitioner * 5 övningar = 50 repetitioner
50 repetitioner * 6 varv = 300 repetitioner, klart!

 

Övningar

Knäböj
Böj i knäna och höften och sjunk så lågt du kan utan att böja ryggen. Knäna ska hela tiden peka i samma riktning som fötterna. Ha hälarna i kontakt med marken. Sträck på benen och återgå till utgångspositionen.

Utfall
Ställ dig axelbrett med rak rygg. Ta ett kliv framåt med ena benet medan den andra foten stannar kvar. Det bakre knät ska nästan nudda marken. Tänk på att ha fot och knä i samma riktning. Skjut ifrån med den främre benet så du kommer tillbaka till ursprungspositionen.

Burpees
Hoppa eller kliv bakåt med benen och kom snabbt ner i en armhävningsposition där bröstet nuddar marken. Gör en armhävning eller lägg dig bara ner i gräset och hoppa eller kliv därefter fram så att båda fötterna är i linje med händerna och hoppa upp i ett upphopp där båda fötterna lämnar marken och händerna sträckas ovanför huvudet.

Situp
Ligg på rygg med böjda ben och fötterna i marken. Placera händerna bakom öronen eller lägg armarna i kors på bröstkorgen. Spänn magmusklerna och rulla upp så att hela överkroppen kommer upp alternativt rulla upp så nedre delen av skulderbladen släpper kontakt med marken. Sänk därefter kroppen tillbaka till startpositionen.

Armhävning
Lägg dig ner på marken. Placera händerna precis under dina axlar och pressa ifrån tills att du har raka armar. Detta är din startposition. Böj armbågarna och för din överkropp mot marken kontrollerat, med lätt anspänning i ben och säte, tills att bröstet är precis ovanför. Pressa ifrån marken så att överkroppen går upp mot startpositionen. Blir det för tungt på fötter, stå på knä.

Translate »