Svenska damlandslaget i Handboll EM-laddar i Trollhättan

Det svenska damlandslaget kommer att ha sina mästerskapsförberedelser i Trollhättan – precis som 2017 och 2018. Ungern står för motståndet både den 28 och 29 november innan avresan till Danmark sker.

Uppladdningen inför EM i Danmark och Norge sker i Trollhättan och även denna gång Arena Älvhögsborg.

Tomas Axnér, förbundskapten för Sverige:
– Vi ser verkligen fram emot att ladda upp i Trollhättan inför EM och där få två matcher mot Ungern där vi kan finslipa vårt spel. Ungern är en bra motståndare som ligger på ungefär samma nivå som vi gör och blir en bra värdemätare på var vi står inför EM.

Eje Grönquist, lokal projektledare för KFUM Trollhättan Handboll / Arrangör:
– Vi i KFUM Trollhättan Handboll känner oss hedrade och glada att återigen få stå som arrangör för damlandslagets uppladdningsläger inför EM inklusive landskamperna mot Ungern. Det visar att föreningens organisationsförmåga gjort bra ifrån sig de senaste tre gångerna som vi samarbetat med Handbollslandslaget i olika uppdrag. Vi ska vi förstås göra vårt bästa för att leverera en bra upplevelse för landslaget. Samarbetspartners blir Arena Älvhögsborg och Trollhättans Stad som vanligt, vilket alltid fungerat mycket bra.

Håkan Engström, vd för Arena Älvhögsborg i Trollhättan:
– Arena Älvhögsborg är självfallet oerhört nöjd med att vi har lyckats leverera en upplevelse och förutsättningar som innebär att handbollslandslaget för tredje gången väljer att förbereda sig inför ett mästerskap hos oss. Vi är också stolta över att vara en del i den samverkan mellan Trollhättan stad och KFUM Trollhättan Handboll som varit en förutsättning för att få ihop helheten.

Tommy Svensson, förvaltningschef, Trollhättans stad:
– Trollhättans stad tycker att det är väldigt roligt att Handbollslandslaget åter har valt Trollhättan som uppladdningsarena. Tillsammans med våra lokala samarbetspartners KFUM Trollhättan och Arena Älvhögsborg kan vi ge landslaget ypperliga möjligheter att komma väl förberedda till EM.

 

Information om eventuell biljettförsäljning och publik på matcherna i Trollhättan kommer i ett senare skede när nya regler och riktlinjer har klubbats av regeringen.

 

 

Läs mer hos Svenska handbollslandslaget >>

Translate »