Sveriges damlandslag i handboll besöker återigen Arena Älvhögsborg.

Efter semifinalplatsen i OS förra månaden är det i december dags för de svenska damerna att spela VM i Spanien. Två landskamper kommer att spelas före avresan till Spanien, mot Montenegro i Arena Älvhögsborg fredagen den 26 november och i Arena Skövde söndagen den 28 november.

– Vi har ambitionen att vara med och slåss mot de bästa lagen även i VM och då är det viktigt att vi får möjlighet att möta starkt motstånd i förberedelserna. Det delas visserligen inte ut några medaljer mot Montenegro i november, men vi kommer att få ett kvitto på vad som kommer att krävas för att lyckas i VM och efter sex raka förluster mot dem de senaste åren är det många i laget som gärna vill besegra dem, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

 

Eje Grönquist, KFUM Trollhättan:

– Vi älskar att ha landslaget i Trollhättan och vet att det är ömsesidigt eftersom vi får möjlighet att ta emot dem även i år. Förra året fick vi spela inför tomma läktare på grund av pandemin, så vi ser verkligen fram emot att också välkomna publiken tillbaka.

 

Håkan Engström, VD, Arena Älvhögsborg

–Arena Älvhögsborg är stolta över att Sveriges damlandslag i handboll väljer att besöka oss igen. Nu hoppas vi på fullsatta läktare med samma fantastiska inramning som vi upplevt tillsammans tidigare.

 

Biljetterna till matcherna mot Montenegro i Trollhättan och Skövde släpps på Handbollslandslaget.se/biljetter den 8 oktober.

 

 

Läs hela pressreleasen (extern länk)

 

Translate »