Uppdatering kring coronaviruset

Från och med torsdag 12 mars har regeringen beslutat att stoppa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer. Detta berör bland annat större konserter och sportarrangemang.

Företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande berörs inte av förbudet. På krisinformation.se kan du läsa mer om beslutet.

Vad innebär detta för dig som besökare hos Arena Älvhögsborg?

Du som är kund hos oss kan fortsatt bada och träna som vanligt. Har du planerat att besöka något evenemang som anordnas hos oss rekommenderar vi att du kontaktar arrangören direkt.

Det är många som besöker oss och det är viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att minska risken för smitta. Vi har goda städrutiner som vi följer i våra lokaler. Utöver våra vanliga rutiner rengörs handtag extra noga. Vi betonar vikten av god handhygien. Tvätta händerna ofta, undvik att röra vid ansikte eller ögon, näsa och mun. Hosta och nys i armvecket. Som alltid uppmanar vi dig som känner dig sjuk att stanna hemma, både för din egen och omgivningens skull. Var extra nog att rengöra maskiner och redskap efter dig.

Vi får en del frågor angående handsprit på våra anläggningar. Det råder brist på handsprit i landet och sjukvården är prioriterad. I den mån vi har möjlighet erbjuder vi handsprit i våra gym, det är dock viktigt att betona att detta inte ersätter att tvätta händerna med tvål och vatten. Folkhälsomyndigheten uppmanar att använda handsprit om tvål och vatten inte finns tillgängligt. På 1177 kan du se och läsa en instruktion i hur du tvättar händerna.

Vi håller oss hela tiden uppdaterade kring händelseutvecklingen gällande coronaviruset och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Se våra tidigare nyhet om coronaviruset >>

 

Känner du oro över att ha blivit smittad? Ring Vårdguiden på 1177.

Frågor om coronavirussjukdom covid-19? Ring det nationella informationsnumret 113 13.

 

 

Nyheten uppdateras löpande. Senast uppdaterad 2020-03-13.

 

 

Translate »