Sm i beachhandboll 2024 arrangeras på Arena Älvhögsborg​

- ny beacharena klar till sommaren

Sommaren 2024 blir extra het på Arena Älvhögsborg. I juni färdigställs en helt ny beacharena på vårt utebad i Trollhättan. Den nya beachplanen blir en attraktiv mötesplats för både motionärer och elitspelare. Arenan invigs i samband med SM i beachhandboll.

Det är Trollhättan Stad som tagit initiativet till den nya beacharenan, som är en del av satsningen på att stärka Trollhättan som sommarstad och aktiv idrottsstad. Under våren byggs en cirka 38×36 meter stor sandyta för två beachplaner med tillhörande läktare på Arena Älvhögsborgs utebad.

Beachplanen kommer i huvudsak att användas för handboll, volleyboll och fotboll. Planen kommer också att vara tillgänglig för våra utebadsbesökare när den inte är uppbokad.

Illustration av den nya beacharenan på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Denna bild är en skissbild och den slutliga utformningen kan se annorlunda ut.

officiell invigning under sm i beachhandboll

Den officiella invigningen av beacharenan sker i samband med SM i beachhandboll för dam- och herrsenior den 15-16 juni. Under veckan kommer Trollhättan att fyllas av elitspelare och publik från hela Sverige.

SM arrangeras av Svenska Handbollsförbundet och KFUM i samarbete med Arena Älvhögsborg och Trollhättans Stad.

– Vi som arena har erfarenhet av att jobba med Svenska Handbollförbundet sedan tidigare, vilket har gett både många och goda erfarenheter och vi ser verkligen fram emot att välkomna handbollförbundet till sommarstaden Trollhättan i juni och i synnerhet till Arena Älvhögsborg, säger Håkan Engström, VD Arena Älvhögsborg.

Håll utkik på vår webbplats och i våra sociala medier för mer information om vår nya beacharena.