Sm i beachhandboll 2024 arrangeras på Arena Älvhögsborg​

- ny beacharena klar till sommaren

Sommaren 2024 blir extra het på Arena Älvhögsborg. I juni färdigställs en helt ny beacharena på vårt utebad i Trollhättan. Den nya beachplanen blir en attraktiv mötesplats för både motionärer och elitspelare. Arenan invigs i samband med SM i beachhandboll.

Det är Trollhättan Stad som tagit initiativet till den nya beacharenan, som är en del av satsningen på att stärka Trollhättan som sommarstad och aktiv idrottsstad. Under våren byggs en cirka 38×36 meter stor sandyta för två beachplaner med tillhörande läktare på Arena Älvhögsborgs utebad.

Beachplanen kommer i huvudsak att användas för handboll, volleyboll och fotboll. Planen kommer också att vara tillgänglig för våra utebadsbesökare när den inte är uppbokad.

Illustration av den nya beacharenan på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Denna bild är en skissbild och den slutliga utformningen kan se annorlunda ut.

sm i beachhandboll

Invigning av beacharenan sker i samband med SM i beachhandboll för dam- och herrsenior den 15-16 juni. Under veckan kommer Trollhättan att fyllas av elitspelare och publik från hela Sverige.

SM arrangeras av Svenska Handbollsförbundet och KFUM i samarbete med Arena Älvhögsborg och Trollhättans Stad.

– Vi som arena har erfarenhet av att jobba med Svenska Handbollförbundet sedan tidigare, vilket har gett både många och goda erfarenheter och vi ser verkligen fram emot att välkomna handbollförbundet till sommarstaden Trollhättan i juni och i synnerhet till Arena Älvhögsborg, säger Håkan Engström, VD Arena Älvhögsborg.

Håll utkik på vår webbplats och i våra sociala medier för mer information om vår nya beacharena.

Den officiella invigningen sker efter sommaren. Mer information kommer.

vanliga frågor (Faq)

Under våren byggs en cirka 38×36 meter stor sandyta för två beachplaner med tillhörande läktare på Arena Älvhögsborgs utebad.


Beachplanen kommer i huvudsak att användas för handboll, volleyboll och fotboll. Planen kommer också att vara tillgänglig för våra utebadsbesökare när den inte är uppbokad.

Hela byggnationen pågår fram tilll SM i beachhandboll för dam- och herrsenior den 15-16 juni.

Då vårt utebad öppnar 25 maj för säsongen kommer delar av utebadet fortfarande vara en byggarbetsplats under de första veckorna. Området kommer att spärras av och vi kommer att kunna besöka utebadet som vanligt. Det kommer även att bli 4 extra duschar runt området.

När allt är klart erbjuder vi beachplaner för dig som besökare att ta del av. Vi tittar just nu över hur ett eventuellt bokningssystem av planerna kommer att se ut.

I huvudsak hittar du all information på www.arenaalvhogsborg.se. Här kommer vi att att uppdatera hur byggnationen eventuellt kan påverka dig som besökare.

Ja, det kommer fortfarande att finnas solytor kvar på gräs.