born to move

ORT

Trollhättan (Storgatan)

TID

Söndagar (se tider för respektive kurs)

STARTDATUM

4 februari 2024

TILLFÄLLEN

10 st + show

LEDARE

Varierande

PRIS

1095 kr (medlemmar har 10% rabatt)

Om kursen

 

Les Mills BORN TO MOVE® kombinerar dans och rörelse för att skapa en rolig och aktiv upplevelse för barn och ungdomar. Kurserna är utformade för att passa olika åldersgrupper. Medan yngre barn kan utforska lekfulla rörelser och äventyr, får de lite äldre barnen möjlighet att dansa och prova på enklare träningsövningar.

Målet med BORN TO MOVE® är att barn och ungdomar ska få en positiv känsla av rörelse och aktivitet. Förhoppningsvis kommer denna inställning att fortsätta att inspirera dem att röra sig och ha kul genom hela livet.

KURSSTARTER vårterminen 2024

 

Kurserna startar söndag 4 februari.
 

Born to move 2-3 år
Söndagar kl 09.30-10.15
Söndagar kl 10.30 –11.15 

Born to move 4-5 år
Söndagar kl 11.30 –12.15 
Söndagar kl 12.30 –13.15

Born to move 6-7 år
Söndagar kl 13.30 –14.15
Söndagar kl 14.30 –15.15  

Born to move 8-10 år
Söndagar kl 13.30 –14.15
Söndagar kl 14.30-15.15

Born to move 11-13 år
Söndagar kl 15.30 –16.15
Söndagar kl 16.30-17.15

 

Uppehåll sportlov och påsklov.

born to move - våra klasser

2-3 år

I den yngsta gruppen är alltid en förälder med. Här är dans och rörelser berättelser från sagornas värld. 

Tillsammans bildar text, musik och rörelse en upplevd saga, och syftar till att barnen ska känna tillhörighet, trygghet och ha roligt. 

Barnen upplever nyfikenhet i berättelsen och vill veta vad som händer härnäst och känna sig duktiga. Rörelserna är mycket enkla men ger kraftfulla vägar till kroppskännedom och balans. Musiken är på svenska.

Klädsel: Gympaskor och ledig klädsel.

4-5 år

I den här gruppen är de flesta barn med utan sin förälder. Originalmusiken är skriven för att engagera barnen i en berättelse, bygga upp självförtroende och utveckla färdigheter.

Rörelserna barnen gör till berättelsen utvecklar balans, koncentration, förmågan att tolka musik och röra sig till rytmen. Vi fortsätter dansa i sagornas värld, en magisk värld fylld av fantasi och skratt. Musiken är till största delen på svenska.

Klädsel: Gympaskor och ledig klädsel.

6-7 år

I den här åldersgruppen introduceras basövningar inom träning.

Rörelserna är anpassade till åldersgruppens nivå och blandas med lek och skratt. På så sätt bygger barnen upp sina färdigheter och sitt självförtroende. Här har instruktören möjlighet att anpassa upplägget efter gruppen för att behålla barnens motivation, fokus och intresse. 

Genom rörelserna utvecklar barnen sin kroppsmedvetenhet, balans, koordination och kontroll. Musiken är både på engelska och svenska.

Klädsel: Gympaskor och ledig klädsel.

8-13 år

Rörelserna kommer från dans, kampsport och yoga. 

Les Mills BORN TO MOVE®-instruktörer är utbildade i att läsa av sin grupp, för att snabbt kunna anpassa innehållet och behålla gruppens engagemang. Under klassen lägger vi stor vikt vid hur det känns, i stället för hur de ser ut. På så sätt bygger vi upp barnens självförtroende och skapar en drivkraft att vilja lära sig mer.

Klassen innehåller 8 olika kategorier av låtar. MOVE, DANCE, JUMP, CORE, GAME, KICK, YOGA. Varje klass avslutas med en avslappning.

Klädsel: Gympaskor och ledig klädsel.

born to move - spännade nyhet för barn och ungdomar

Från och med höststarten introducerar vi vårt nya koncept för barn och ungdomar: BORN TO MOVE. Vi har haft många härliga år tillsammans med Funkykidz och Bliss och väljer nu ett annat starkt koncept för att kvalitetssäkra vår fina barndans.

Les Mills är något vi redan använder i vår gruppträningsverksamhet så valet av BORN TO MOVE känns därför som en spännande fortsättning.

Våra fina instruktörer från Funkykidz och Bliss finns kvar och peppar barnen.