crossfit

CrossFit är konditions- och styrkebaserad träning med övningar som anpassas efter dig oavsett om du är på nybörjar- eller elitnivå. Vi lyfter, springer, hoppar och har väldigt roligt tillsammans, funktionell träning när den är som bäst.

bli medlem

Vi har flera olika CrossFit-medlemskap för att du ska hitta det som passar just dig. Är du helt ny eller vill ha en introduktion av CrossFit? Kontakta Daniel Haag för ett kostnadsfritt intropass: daniel.haag@alvhogsborg.se

välkommen in i gemenskapen

Oavsett om ditt mål är att klara din första pull-up, träna i CrossFit Open eller bli starkare i din vardag finns vi här för att coacha och peppa dig. Vi kör mindre gruppträningsklasser så att du oavsett erfarenhet och nivå blir sedd och får den hjälp du behöver. Välkommen in i gemenskapen! Vår box hittar du i vår anläggning på Innovatum i Trollhättan.

vad är crossfit?

Vår head coach Daniel Haag svarar på vanliga frågor (FAQ) om CrossFit.

tack för att du följer våra trivselregler i boxen

boka pass

Boka passen du ska gå på. Avboka passen du inte kan komma på.  Läs våra bokningsregler.

kom i tid

Se till att komma i tid. Att komma in sent gör dels att du missar viktiga delar av passet (presentation/förklaring och uppvärmning) men det blir också ett störmoment för de andra. 

kläder

En fördel är om du kan röra dig fritt i kläderna. T-shirt och linne behålls på och får med fördel vara i bomullsliknande material då en eventuell skivstång annars lätt glider längs glatta funktionsmaterial. På grund av brandbestämmelser låter vi våra ytterkläder vara kvar i omklädningsrummen på våning 2.

respektera coachen

När coachen instruerar, låt då dig själv instrueras. När man pratar högt och går runt så är man dels svårinstruerad och dels ett störmoment för resten av gruppen. Om du tränat CF länge och anser att du inte längre behöver teknikförbättring så tänk om.

tillbaka på sin plats

Allt som använts under träningen ska tillbaka efter träningen. Stängerna, vikter, bollar, gummiband och hantlar läggs tillbaka där vi tog fram de. Tvätta av mattor och stänger så blir det trevligare för nästa person som skall använda utrustningen.

magnesium

Det är ett enkelt och effektivt träningshjälpmedel. Men det hör hemma endast på två platser; i hinken eller på händerna.


Ta på magnesium med händerna i hinken. Ta bara den mängd du behöver. Ha inte lösa bitar liggandes bredvid dig under pass. Ha aldrig magnesium direkt på stängerna. Ihop med svett så skapas det då en blöt gegga som fastnar i lättringen och får stängerna att rosta. När du är klar med din stång så borsta rent den med en stålborste.

företräde av ytor och utrustning

Hos Arena Älvhögsborg CrossFit så prioriterar vi yta och utrustning i följande ordning:

  1.  Coachade pass och deras deltagare
  2.  Personliga tränare och deras kunder
  3.  Medlemmar som tränar själva

Det innebär att du som tränar själv kan bli ombedd att lämna plats och ge ifrån dig utrustning till en passdeltagare, coach eller personlig tränare. Fråga gärna i förväg.

informera oss om du har skador

Innan träningen sätter igång så vill vi veta om du är skadad eller på något sätt kan få ont av kommande träning. Att vänta tills du gör illa dig eller tills det faktiskt gör ont är inte klokt.

inga barn i boxen

Vi tar inte med oss barn in i boxen då vi inte kan garantera deras säkerhet.

inställning

Var ödmjuk. Här är ingen bättre än någon annan.

Inställning och ansträngning spelar roll. Den som alltid kämpar och dessutom gör det med ett leende är ett exempel för andra. Hjälp andra att bli klara eller göra bättre ifrån sig genom att heja på.

 Vänta med att plocka undan utrustningen tills alla är klara.


Att dumpa skivstänger, lätta viktplattor, hantlar och kettlebells skall alltid undvikas.


Tänk på hur du själv vill att utrustningen skall fungera.

entré

Huvudentré vid vår reception använder vi för in- och utpassering till vår box.