träning för barn och ungdom

Vi på Arena Älvhögsborg tror på att skapa en aktiv och inspirerande framtid för våra barn och ungdomar. Därför är vår nya åldersgräns 10 år för gym och gruppträning.

Vi är fast övertygade om att rörelse är nyckeln till en sund och hälsosam uppväxt. Forskning visar tydligt att fysisk aktivitet är avgörande för barns tillväxt och utveckling.

Genom att stimulera muskler, skelett, hjärta, hjärna och lungor främjar vi en hälsosam och stark grund för livet. Dessutom stärker fysisk aktivitet den mentala hälsan genom att öka självkänsla och självuppfattning hos barnen.

Tre gånger i veckan bör aktiviteter som stärker muskler och skelett ingå, som att springa, hoppa, klättra eller styrketräna.

Vi är övertygade om att detta är en viktig satsning för våra barns hälsa och välmående. Låt oss tillsammans skapa en aktiv och inspirerande framtid för våra unga stjärnor!

15% på medlemskap*

* Gäller på ordinarie priser för barn och ungdom 10-14 år som vill träna tillsammans med målsman på gym eller gruppträning. Medlemskapet ”Tillsammans” tecknas i våra receptioner.

nyhet! träna tillsammans från 10 år

Nu kan du träna tillsammans med ditt barn i gym och gruppträning från den dagen barnet är 10 år gammalt. För att säkerställa en trygg och effektiv träning inleder vi med en gemensam uppstartsträff där du och ditt barn träffar en av våra kunniga instruktörer.

  • Du och ditt barn bokar in er på en träningsrådgivning i receptionen.
  • Träningsrådgivningen är 60 minuter.
  • Våra instruktörer guidar er i teknik, belastning och varierande övningar som inkluderar både styrke- och konditionsträning.

Medlemskap köper du i receptionen.

born to move 2-12 år

Hösten 2023 introducerade vi Les Mills BORN TO MOVE®. En kombination av dans och rörelse för att skapa en rolig och aktiv upplevelse för barn och ungdomar. Kurserna är utformade för att passa olika åldersgrupper. Medan yngre barn kan utforska lekfulla rörelser och äventyr, får de lite äldre barnen möjlighet att dansa och prova på enklare träningsövningar.

 Vi startar upp nya kurser vid vår- och hösttermin.

vanliga frågor om Träna tillsammans (Faq)

Barnet får endast träna själv året det fyller 15 år.

Barn och förälder tränar alltid tillsammans. Exempelvis vid samma maskin.

Den vuxen som ska träna med barnet ska vara med på träningsrådgivningen.

Nej, barnet får endast träna med målsman.

Det är dagen man fyller 10 år för våra yngsta medlemmar.

hälsorekommendationer för barn och unga 6-17 år

För att må bra ska barn och ungdomar röra på sig så att de blir varma och lite andfådda minst 60 min varje dag, till exempel genom att leka, gå eller cykla.

Tre gånger i veckan ska pulsen upp rejält –barnen ska bli andfådda och varma, till exempel genom att springa snabbt, cykla i uppförsbacke eller simma.

Tre gånger i veckan bör aktiviteter som stärker muskler och skelett ingå, som att springa, hoppa, klättra eller styrketräna.

Källa: 1177.se