Gruppbehandlingar Arena Rehab

Vi erbjuder gruppbehandlingar till vissa patientgrupper.

Innan start får du träffa vår arbetsterapeut eller någon av våra fysioterapeuter för ordination och bedömning. Boka tid via vår webb eller i vår reception 0520-47 03 70.

 

Avspänningsgrupp

Alla människor upplever stress ibland, det är en naturlig del av livet och är inte farligt. Det är när man inte får återhämtning som man riskerar att må dåligt av stress. Det här är en grupp för dig som upplever ohälsa på grund av stress och vill få verktyg för att hantera stress i vardagen.

Du får prova:
Mindfullness med bland annat kroppsskanning och andningsövningar
Övningar från medicinsk yoga
Muskulär avspänning
Meditation

Sammanlagt 8 träffar à 60 min. Ett tillfälle är teoretiskt, då pratar vi kring vad som händer i kroppen rent fysiologiskt vid en stressreaktion.

 

Artrosskolan

Efter individuellt besök hos Sjukgymnast/Fysioterapeut där patienten fått individuellt anpassat träningsprogram erbjuds alla patienter med artros eller artrosliknande symtom att delta i Artrosskolan som är 3-4 gruppträffar i vårt konferensrum på Arena Rehab.

Innehåller information om artrosdiagnosen, symtom, träning/aktivitet, hanteringsstrategier, egenvårdstips och diskussioner. Varje tillfälle är 1,5 timme och en uppföljning tre månader efter avslutad Artrosskola ingår alltid.

I Artrosskolan håller både Leg. Sjukgymnast/Fysioterapeut och Leg. Arbetsterapeut i gruppträffar.

 

Parkinson Boxningsgrupp

Parkinsons sjukdom är en kronisk neurologisk sjukdom som drabbar de delar i hjärnan som framför allt har med kontrollen av kroppens rörelser att göra. De vanligaste symtomen är rörelsesvårigheter, stelhet och skakningar.

Ny forskning har visat att boxningsinspirerad träning kan förbättra balans, rörelsesvårigheter, kondition och livskvalitet för Parkinsonpatienter. Vi på Arena Rehab erbjuder boxningsinspirerad träning i grupp för patienter med Parkinsons sjukdom 1-2 ggr/v terminsvis.

Träningen är ca 1 timme/tillfälle och innebär träning av balans/koordination, rörlighet, styrka och kondition och stor del av passet innebär olika varianter av boxningsträning med handskar.

 

 

Balansskola

Hitta balansen i vår balansskola. En kurs för dig med nedsatt balans där du får kunskap om fallrisk och vad du kan göra för att träna upp din balans. Läs mer >>

 

Bassängträning

Träning i vatten är extra lämpad för dig som upplever nedsatt rörelseförmåga och smärta. Denna träningsform kan också möjliggöra en snabbare rehabilitering efter skada och operation.Bassängträningen äger rum i lugn miljö i vår varmbassäng på Storgatan. Här sker träningen i grupp under överseende av leg. fysioterapeut. Alla deltagare utgår från ett individuellt anpassat träningsprogram. Funktionsbedömning görs av leg. fysioterapeut.

 

Smärtskola

Personer med långvarig smärta har ofta en försämrad hälsa och livskvalitet. I Smärtskolan får du hjälp med att hitta lämplig nivå av träning och en bra balans mellan olika aktiviteter i vardagslivet. Läs mer >>

 

Translate »