behandlingar i grupp

Vi på Arena Rehab erbjuder gruppbehandlingar till vissa patientgrupper. Innan start får du träffa vår arbetsterapeut eller någon av våra fysioterapeuter för ordination och bedömning. 

Samtliga grupper ingår i högkostnadsskydd. Boka tid via vår webb eller i vår reception 0520-47 03 70.

artrosskolan

Artros är en vanlig sjukdom som påverkar kroppens leder. I vår artrosskola får du utbildning och motivation till hur du bäst hanterar dina ledbesvär.

Artrosskolan riktar sig till dig med besvär från knäleder, höftleder och/eller handleder/händer. Du får mer kunskap om artros, riskfaktorer, tillgänglig behandling, egenvård samt träning i teori och praktik.

avspänningsgrupp

Avspänningsgruppen är för dig som upplever ohälsa på grund av stress och vill få verktyg för att hantera stress i vardagen.

Alla människor upplever stress ibland, det är en naturlig del av livet och är inte farligt. Det är när du inte får återhämtning som du riskerar att må dåligt av stress.

Vi varvar teori och praktik. Du får prova mindfulness med bland annat kroppsskanning och andningsövningar, övningar från medicinsk yoga, muskulär avspänning och meditation.

balansskola

Balansskolan är för dig med nedsatt balans. Du får kunskap om vilka faktorer som bidrar till fallrisk och vad du själv kan göra för att bli stadigare på benen.

Under 10 veckor varvar vi teori och träning. Du får med små medel reda på hur du kan förbättra din balans och inspireras till rörelse i vardagen. Tillsammans med sjukgymnast och arbetsterapeut lär du dig balansövningar och får ta del av lärorika föreläsningar.

bassängträning

Träning i vatten är extra lämpad för dig som upplever nedsatt rörelseförmåga och smärta. Denna träningsform kan också möjliggöra en snabbare rehabilitering efter skada och operation.

Bassängträningen äger rum i lugn miljö i vår varmbassäng på Storgatan. Här sker träningen i grupp under överseende av fysioterapeut. Alla deltagare utgår från ett individuellt anpassat träningsprogram. 

parkinson boxningsgrupp

Parkinsons sjukdom är en kronisk neurologisk sjukdom som drabbar de delar i hjärnan som framför allt har med kontrollen av kroppens rörelser att göra. De vanligaste symtomen är rörelsesvårigheter, stelhet och skakningar.

Ny forskning har visat att boxningsinspirerad träning kan förbättra balans, rörelsesvårigheter, kondition och livskvalitet för Parkinsonpatienter. Vi på Arena Rehab erbjuder boxningsinspirerad träning i grupp för patienter med Parkinsons sjukdom.

Du tränar balans/koordination, rörlighet, styrka och kondition och stor del av träningen innebär olika varianter av boxningsträning med handskar.

smärtskola

Personer med långvarig smärta har ofta en försämrad hälsa och livskvalitet. I Smärtskolan får du hjälp med att hitta lämplig nivå av träning och en bra balans mellan olika aktiviteter i vardagslivet. 

Smärtan är ofta associerad med trötthet, stelhet, sömnsvårigheter och svårigheter att utföra dagliga aktiviteter. Under gruppen blandas teori med praktiska övningar.