FAQ CROSSFIT

Vår head coach Daniel Haag svarar på vanliga frågor (FAQ) om CrossFit.

Ett konditions- och styrketräningsprogram som är varierande, funktionellt och intensivt. CrossFit specialiserar sig inte på en förmåga utan försöker förbättra den fysiska förmågan i tio olika fitnessområden: Syreupptagningsförmåga, uthållighet, styrka, rörlighet, kraft, snabbhet, koordination, smidighet, balans och precision.

Absolut inte! Vi tränar CrossFit för att bli mer vältränade och allsidiga. Alla som tränar CrossFit vet hur mycket hårt arbete som krävs för att bli bra så därför ser vi till att uppmuntra varandra.

Be din vän att boka ett kostnadsfritt intropass daniel.haag@alvhogsborg.se.

Träning på egen hand i vår box.

  • Att lära dig många nya träningsrörelser
  •  Förstå grunderna inom träning och CrossFit
  • Lära känna dig själv och din kropp bättre
  • Se dina styrkor och svagheter
  • Coach som hjälper och pushar dig
  • Lite träningsvärk nu som då
  • Att få ta del av CrossFit community
  • Lära känna andra medlemmar och ha roligt och träna tillsammans

 

Det är en så varierad och givande sport som aldrig slutar att fascinera. Det finns alltid något nytt att berätta. Sedan är det också så att när man tycker om något vill man ju gärna hjälpa till att sprida det som ger en själv så mycket glädje.

Vi vill att man ska lära sig hur det känns när man gör korrekta rörelser. Det är vanligt att både vi som coachar och andra medlemmar filmar rörelser för att kunna titta på dem i efterhand.

Det går bra att tävla inom CrossFit. Ca 10% av våra medlemmar är med i olika tävlingar inom CrossFit, medan resten av våra medlemmar tränar för att bli starkare och att må bra både fysiskt och mentalt.

Många boxar har ett lågt medlemstak för att hålla kvaliteten hög och små klasser med max 12 personer per coach. Eftersom crossfit är så allsidigt får du en komplett träningsupplevelse med gymnastik, tyngdlyftning och kondition samt coacher som känner dig och din träning, vet vilken specifik coachning du behöver och har kunskapen för att hjälpa dig att nå dina mål. En typ av personlig coachning.