case

Matmor: Butiken med arbetsglädje i centrum

Christian och Marie Palmén, ägare av Ica Supermarket Matmor, är ett av Trollhättans mest välkända och uppskattade handlarpar. Med en stark lokal profil och ett engagerat team har de lyckats skapa en butik som står ut från mängden.

För Christian och Marie är också personalen deras viktigaste resurs. Tillsammans med Arena Älvhögsborg satsas det långsiktigt på hälsa. Målet är att skapa en hållbar arbetsplats där varje medarbetare trivs och mår bra både på och utanför jobbet.

Varför valde ni att samarbeta med Arena Älvhögsborg?

Vi valde att samarbeta med Arena Älvhögsborg på grund av ert breda utbud av hälsotjänster som finns under ett och samma tak. Det är viktigt för oss att samarbeta med en partner som delar våra egna värderingar och som arbetar på ett engagerat sätt.

Vi vill minska antalet sjukdagar bland våra medarbetare och samtidigt hjälpa dem att bli mer motiverade till att ta hand om sin hälsa.

vad är målet med hälsosatsningen?

Målet med vår hälsosatsning är att jobba långsiktigt och planerat med hälsa och arbetsmiljö, i stället för att hitta snabba lösningar. Vi vill minska antalet sjukdagar bland våra medarbetare och samtidigt hjälpa dem att bli mer motiverade till att ta hand om sin hälsa.

Varför har ni valt tjänsten hälsoprofil?

Vi har valt att fokusera på hälsoprofiler eftersom de täcker olika områden inom hälsa, som inkluderar fysiska, sociala och mentala resurser. Vi vill se till att våra medarbetare mår bra inom alla dessa områden.

Hur ser hälsoarbetet framåt ut?

Genom att samarbeta med Arena Älvhögsborg ser vi en möjlighet att skapa relationer, ett stödjande nätverk och coachning för våra medarbetare. Vi kommer att använda hjälpmedel* och verktyg för att förbättra arbetsmiljön och trivseln, samt ha en lättsam inställning för att uppmuntra alla att engagera sig.

* Bland annat SAM-hjul (systematiskt arbetsmiljöarbete) och stöd av hälsoutvecklare att sätta hälsoplan med vision och mål samt genomföra uppföljningar.

FAKTA OM ica supermarket matmor

  • Ort: Trollhättan (mitt i city)
  • Verksamma i nuvarande regi: Sedan 2020
  • Antal anställda: 30
  • Omsättning: 70 miljoner
  • Webbplats

hpi hälsoprofil

Hälsoprofil är Sveriges ledande tjänst för strategiskt hälsoarbete på arbetsplatsen. Hälsoprofil visar hur livsstilen påverkar hälsan och kan hjälpa till att skapa förändringar på individ- och gruppnivå. Det är också ett bra verktyg för att planera och utvärdera det strategiska hälsoarbetet.

Senast uppdaterad 230406