Magasin

Minska risken för cancer genom fysisk aktivitet

magasin regelbunden fysisk aktivitet minskar risken för vissa cancerformer I dagens samhälle har vi ofta jobb som kräver lite fysisk ansträngning, och vi tillbringar mycket tid stillasittande. Det här påverkar vår hälsa negativt. Forskning visar att om vi motionerar regelbundet minskar risken för flertalet cancerformer. Regelbunden träning har en påtaglig

5 tips för att minska stillasittande

Långvarigt stillasittande ökar risken för hälsoproblem, även om du tränar flera gånger i veckan. Det är viktigt att öka vardagsrörelsen om du sitter mycket och att ta flera korta rörelsepauser under dagen.

Därför ska du ta en promenad idag

Att promenera är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att förbättra din hälsa. Det kräver inte någon speciell utrustning, det är gratis och det kan göras var som helst, när som helst. Det kan dessutom vara både avkopplande och socialt.

Matmor: Butiken med arbetsglädje i centrum

För Christian och Marie Palmén på Ica Supermarket Matmor är personalen deras viktigaste resurs. Tillsammans med Arena Älvhögsborg satsas det långsiktigt på hälsa. Målet är att skapa en hållbar arbetsplats där varje medarbetare trivs och mår bra både på och utanför jobbet.